Föreningen Krafttaget håller till i samma byggnad som räddningstjänsten i Boxholms tätort.

 

Projekt Krafttaget startade som ett EU-projekt 1999 och det var då finansierat med hjälp av medel från EU Mål 5B. Då bestod Krafttaget av tolv kvinnor och en manlig projektledare. Detta år - alltså 1999 -samlade Projekt Krafttaget in och bearbetat material från arkiv, muntliga källor och skrivna dokument och tillsammans författade de boken "Tusenårssteg - en vandring i Boxholmsbygdens historia".

I dag är Krafttaget en ideell förening, och som alltså är verksam inom Boxholms kommuns gränser. Vi i föreningen delar ett stort intresse för lokalhistoria, och vi ser som vår huvuduppgift att dokumentera, förvalta och sprida Boxholmshistorien.

I arkivet finns en fantastisk skatt som dokumenterar Boxholms kommuns historia. "Skatten" består främst av tusentals fotografier i digital form, urklippsalbum, böcker, kartor och mycket, mycket annat...

Adressen är:

Föreningen Krafttaget

Älvkullevägen 5

590 12 Boxholm

 

Post till föreningen skickas dock till:

Föreningen Krafttaget

Co: Klas Johansson

Enestigen 1

590 12 Boxholm 

 

E-mail till Krafttaget:

krafttaget@gmail.com

 

Här, på gaveln av räddningstjänsten finns vår klubblokal!

Styrelsen består av:

Claes Sjökvist, ordförande

Fällhagsvägen 61

595 71 Boxholm

 

Klas Johansson, sekreterare (även webbmaster)

Enestigen 1

595 71 Boxholm

Klas har släktforskat en del, kolla gärna in hans släktforskningssidor!

 

Klas fick Boxholms kommuns kulturstipendie 2008. Har kan man läsa om utmärkelsen, och det finns också en film, samt bilder bilder från när priset delades ut.

Christian Klingspor (kassör)
Strålsnäs Ingemarstorp 1
595 75 Boxholm

 

Per Olov Tureson, kassör

Storgatan 26 A

595 70 Boxholm

 

Mikael Lüddeckens-Persson

Bokvägen 8

289 50 Hanaskog

 

Kerstin Andersson

Enestigen 3

595 71 Boxholm

 

Jakob Johansson

Österskogsvägen 9
595 71 Boxholm

 

Stadgar:

Föreningens stadgar kan läsas här!

 

Medlemskap:

Medlemsavgiften i Föreningen Krafttaget är för närvarande 100 kronor/år. Du är varmt välkommen som medlem i vår förening! Kontakta Per-Olov Tureson (i första hand) eller Klas Johansson.

 

Årsmöte 2024

Det var 25 medlemmar som samlades på Boxholms bibliotek för ännu ett årsmöte. Så många har vi inte varit på ett årsmöte på många år! Claes Sjökvist ledde för första gången ett årsmöte, och Klas Johansson pratade "släktforskning. Lättsamt och trevligt på alla sätt.

 

Årsmöte 2023

Det blev ännu ett trevligt årsmöte, och till detta bidrog vår gäst Lasse Karlsson från Tranås-Ydre Släktforskarförening som efter årsmötesförhandlingarna berättade om tre intressanta släktforskarhistorier som han arbetat med. Lasse ledde också årsmötet. Det blev smått historiskt eftersom en ny ordförande valdes. Claes Sjökvist heter numera ordföranden i Föreningen Krafttaget.

 

Årsmöte 2022

Det blev ett lättsamt och mycket trevligt årsmöte när det mesta återgått till det mer normala efter coronapandemin. Årsmötet hölls återigen på biblioteket, och 16 medlemmar närvarade. Ann-Sofie pratade om idiomatiska uttryck, och vi frossade i kaffe och frallor.

 

Årsmöte 2021

Mycket var annorlunda, men samtidigt var mycket sig likt vid årsmötet 2021. På grund av coronapandemin flyttades årsmötet fram till den 7 juli, och mötet hölls utomhus, nämligen på gräsmattan vid Enestigen 1. Men det blev ju jättebra, mycket skratt blev det och så hade ju Claes-Göran Olson med sig sin nyckelharpa.

 

Årsmöte 2020

Det kom 23 personer när föreningen kallad till årsmöte 2020, platsen var som vanligt Boxholms bibliotek. Johan Birath ledde som vanligt årsmötesförhandlingarna och därefter blev det fika med frallor. Gen Larsson var särskilt inbjuden och hon berättade om bitar ur sitt liv och det var mycket trevligt!

 

Årsmöte 2019

Endast 17 personer närvarade när föreningen höll årsmöte på Boxholms bibliotek för sjätte gången. Det blev ett snabbt avklarat årsmöte, men mycket trevligt! Som vanligt bjöd föreningen på fika och Inger Maria Rosenberg var en särskilt inbjuden gäst. Hon berättade om sin händelserika resa livet. Inger Maria är en naturmänniska, något hon fått med sig från uppväxten, och sedan 2017 bor hon i Boxholm.

 

Årsmöte 2018

Föreningen har genomfört ännu ett årsmöte. För femte året i rad hölls årsmötet på Boxholms trivsamma bibliotek. Claes-Göran Olson underhöll denna gången, han pratade boxholmsminnen och spelade på sin nyckelharpa, men först efter att Johan Birath lotsat igenom årsmötesförhandlingarna. Föreningen bjöd också på fika och ostfralla.

 

Årsmöte 2017

Ett väldigt, glatt och trivsamt årsmöte genomfördes torsdagen den 9 mars 2017. Johan lockade till skratt redan under årsmötesförhandlingarna och som avslutning pratade Ingemar Nordström Boxholmsminnen och om sin uppväxt och många skratt ekade på Boxholms bibliotek denna torsdagskväll. Vi var 23 personer på det trivsamma årsmötet och föreningen bjöd som vanligt på fika och ostfralla, denna gången genom Klas Johansson och Kerstin Anderssons försorg.

 

Årsmöte 2016

För tredje året i rad blev Boxholms bibliotek platsen för föreningens årsmöte. Endast 18 personer närvarade vi mötet, men det blev ändå en trevlig kväll, och där Ann-Sofie Johansson i samband med fikat och därefter berättade om Nordens påverkan på många namn på byar och annat i England.

 

Årsmöte 2015

Den 3 mars genomfördes årsmötet 2015, och platsen var för andra året i rad på Boxholms bibliotek. Det blev en trivsam kväll, med gott fika och underhållning av riksspelmannen Claes-Göran Olson på sin nyckelharpa.

 

Årsmöte 2014

För första gången hölls Föreningen Krafttagets Årsmöte på Boxholms Bibliotek. Det lär vi säkert fortsätta med framöver om personalen där är välvillig. Vi vill ju dessutom flytta hela vår verksamhet till biblioteket, förhoppningsvis tar vi ett steg åt det hållet under året. Datumet får årsmötet var den 13 mars. Klicka på rubriken för att läsa mer och hitta länkar till protokoll och bilder.

 

Årsmöte 2013

Ett trivsamt årsmöte i en välfylld klubblokal genomfördes onsdagen den 27 februari 2013. Klicka på rubriken för att läsa om årsmötet, och för att komma till länkar med bilder och protokoll.

 

Årsmöte 2012

På självaste skottdagen 2012, alltså den 29 februari, höll Föreningen Krafttaget årsmöte i klubblokalen. Klicka på underrubriken, för att få upp en ny sida med referat från årsmötet. Där finns också länk till årsmötesprotokoll (inom kort) samt bilder.

 

Årsmöte 2011

Den 2 mars 2011 genomfördes ännu ett årsmöte i föreningslokalen. Där finns också länk till årsmötesprotokoll samt bilder.

 

Årsmöte 2010

Den 24 februari 2010 var det årsmöte i föreningslokalen. Klicka på underrubriken för att läsa mer om årsmötet. Där finns också länk till årsmötesprotokoll samt bilder.

 

Årsmöte 2009

Föreningen Krafttagets årsmöte 2009 ägde rum i vår klubblokal onsdagen den 25 februari 2009. Klicka på underrubriken här bredvid för att läsa mer om årsmötet.

 

Årsmöte 2008

Föreningen Krafttagets årsmöte 2008 ägde rum i räddningstjänstens lokaler onsdagen den 27 februari 2008. Klicka på underrubriken här bredvid för att läsa mer om årsmötet.

 

Styrelsemöte 2007

Ett styrelsemöte genomfördes tisdagen den 11 december 2007. Protokollet från

mötet kan läsas här på hemsidan. Klicka här, så öppnas protokollet som ett pdf-okument.

Föreningen Krafttagets årsmöte 2008 ägde rum i räddningstjänstens lokaler onsdagen den 27 februari 2008. Klicka här för att läsa mer om årsmötet, samt se några bilder.

 

 

Några bilder från klubblokalen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<--- STARTSIDAN

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm