ÅRSMÖTE I

 

ägde rum

Onsdagen den 27 februari 2013

Klockan 18.00 i klubblokalen

Föreningen Krafttagets årsmöte 2013 besöktes av totalt 23 personer. Det är tio mer än förra året, och det är fler än det varit på ett årsmöte på många år, även om det kom 21 personer både 2011 och 2010. Hur många som tänkt att komma till ett årsmöte vet man ju aldrig och det kan vara att problem. Lokalen är ju väldigt liten, så liten att man inte vill göra FÖR mycket reklam för årsmötet! Det ginge säkert att klämma in ytterligare ett tiotal personer, men då blir det verkligen trångt!

Johan Birath, föreningens ordförande, hälsade välkommen och klubbade igen punkt för punkt på dagordningen. Fast texten "val av justeringsmän" bör ändras till nästa år så att det istället står "val av justeringspersoner", det framhöll Johan och det har han ju rätt i. Nu valdes Ulla-Brith Johansson och Ann-Sofie Johansson, så det hade ju varit bättre att det stått "justeringskvinnor".

Alla medlemmar hade fått ett brev hem innehållande kallelse, dagordning, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan. Det känns som om föreningen inte har speciellt stor verksamhet, men verksamhetsberättelsen är trots allt ganska gedigen. Där framgår bland annat att Föreningen Krafttaget nu har en grupp på Facebook, vilket ju är en ganska ny företeelse. Man behöver inte vara medlem för att bli med där, men kanske kan gruppen utmynna i att vi FÅR fler medlemmar. På Krafttagets Facebookgrupp diskuteras och kommenteras allt som rör föreningens verksamhet, samt Boxholms kommuns historia. Visst skrivs det en del smörja och oviktiga saker på Facebook, men i detta fall upptäcker man styrkan och det positiva med Facebook. Det är många roliga och intressanta kommentarer och diskussioner som förts i Facebookgruppen sedan den startade. Under vintermånaderna så handlar det förstås mycket om Söndagsturer, men bara genom att lägga in en gammal boxholmsbild i gruppen så brukar snart en diskussion sätta igång!

Årsmötet gick ganska så snabbt, och det blev överlag omval. Till exempel på de tre ledamöterna i styrelsen som stod på tur att väljas, nämligen Inge Strand, Sonia Södergren och Gunnar Kindberg. Leif Svensson omvaldes i valberedningen, men däremot hade Mia Nydahl i valberedningen avböjt omval. Strax innan årsmötet tillfrågades Håkan Larsson om han kunde tänka sig att ersätta Mia Nydahl, och minsann; han tackade ja! Bo Garpevik är sammankallande i valberedningen och han valdes på två år vid årsmötet förra året.

Det blev en ganska intressant diskussion i slutet av mötet, nämligen under punkten "övrigt". Kanske är det dags att på allvar fundera på om vi inte ska flytta från vår källarlokal och ta oss upp i "ljuset"?! Visst är biblioteket en mer naturlig plats för vårt material. Det finns förstås inte hur mycket utrymme som helst på biblioteket heller, men Christina Hermann - som närvarade vid årsmötet - fick i alla fall med sig mötets tankegångar. Om inte annat kanske vi ska förlägga årsmötena till biblioteket framöver, där behöver vi inte oroa oss för att vi inte ska få plats

Efter mötet väntade fika och frallor, och många tittade på en del nyinkomna gamla fotografier. Det var bilder som Johan erhållit, men knappt något foto är dokumenterat vem det föreställer. Men det var många som kunde namnge flera personer på bilderna. Gunilla Kindberg tog med sig kuvertet med foton, och en tanke är att visa bilderna för människor på servicehuset.

Claes-Göran "Klasse" Olson fick ordet när alla tagit fika. Linköpingsbon "Klasse", född 1953, växte upp i Boxholm. Han flyttade dock från samhället som sextonåring. Trots avståndet så kommer "Klasse" till alla Söndagsturer, i varje fall om inget särskilt hindrar honom. Han avskyr egentligen storstaden, för att inte tala om köpcentret Tornby, men han älskar hembygden och Blåvik där han har sommarstuga. Tokig i skidåkning är han också och så spelar han nyckelharpa. Och nyckelharpan hade han med sig denna kvällen, och med den bjöd han på en melodi som han själv hade skrivit. Den var inte skriven "vid" eller "nära" Sommen, utan PÅ Sommen berättade han! Innan nyckelharpsspelandet hade Klasse bjudit på ett par minnen från 60-talets Boxholm. Klasse praktiskt taget "bodde" på sin moped, en Puch Florida, men en kväll lyckades han bli stoppad av polisen två gånger inom en halvtimma. Först skjutsade han en flicka, och det blev 25 kronor i böter, och bara en stund senare så stannade han inte vid stoppskylten! Klasse berättade på ett roligt och underhållande sätt om händelsen och som fick många att le och skratta.

Ingen hade särskilt bråttom hem från årsmötet utan många dröjde sig kvar. Sammanfattningsvis kan man säga att denna kvällen visade att ett årsmöte, som säkert kan låta som något trist och tråkigt, kan utmynna till en trevlig och trivsam kväll. Jag tycker att detta årsmöte kom att bli ett av de trevligare som vi haft i föreningen. Även tidigare om åren har årsmötena varit gemytliga och med bra kåsörer, men detta årsmöte kändes särskilt avslappnat. Kanske berodde detta på det nya och för föreningen mycket ovanliga inslaget, nämligen musikunderhållningen!

 

Protokollet

I pdf-format

I word-format

Det går att att ta del av protokollet från årsmötet. Klicka ovan för att välja vilket format du vill ha protokollet i. Pdf-format är normalt smidigast för att läsa, men det har visat sig krångla i vissa datorer.!

Bilder från årsmötet

Jag tog lite bilder från årsmötet, klicka på underrubriken för att titta.

 

Klas Johansson
 

<<---OM KRAFTTAGET     |    STARTSIDA--->>