ÅRSMÖTE I

 

ägde rum

Tisdagen den 3 mars 2015

Klockan 18.00 på Boxholms Bibliotek

För andra året i rad genomfördes Föreningen Krafttagets årsmöte  på Boxholms bibliotek. Lokalen vid Räddningstjänsten är trång och inte särskilt praktisk för en större sammankomst, speciellt då man inte kan veta hur många som ska dyka upp, till exempel till ett årsmöte. Biblioteket är ju dessutom en betydligt trivsammare plats att vistas på jämfört med källarlokalen vid Räddningstjänsten

Föreningens medlemsantal ökar, mycket tack vare Facebook där många fått upp ögonen för föreningen. Nu är medlemsantalet kring 120, det kan jämföras med 82 medlemmar för något år sedan. Det gjorde att vi trodde det kunde komma ganska många till årsmötet, men vi blev faktiskt endast 25 personer som närvarade på det riktigt trevliga årsmötet. Det kan jämföras med förra året, då var vi 29 stycken som slöt upp på biblioteket.

Mötet hölls i den stora bibliotekslokalen, där ställde vi upp stolar på rad framför bordet där ordföranden och sekreteraren slog sig ner.

Mötet kom igång strax efter utsatt tid. Johan Birath hade sovit middag och höll på att försova sig, men det skapade ju å andra sidan en viss munterhet.

Mötet lotsade Johan Birath igenom på ett säkert och trivsamt sätt, och det var inget som skapade någon större diskussion. Intressantast var kanske Per-Olov Turesons tankar på att göra en film om Skogs-Sara! Historien om kvinnan från Rumskulla som vandrade upp till Österskogen norr om Boxholm är ju så fantastisk att det verkligen känns som en historia värd att göra en film av. Berättelsen är ju som ett filmmanus!

Efter mötet bjöd föreningen på fika. Klas Johansson, Ann-Sofie Johansson och Ulla-Brith Johansson  hade ordnat med fikat. Femtio frallor hade levererats av Konsum. Till dessa fanns ost samt gurka och paprika att förse sig av.

Föreningens revisor, riksspelmannen Claes-Göran Olson underhöll med sin nyckelharpa lite senare, nämligen då de flesta fått i sig kaffe och fralla. Nyckelharpsmusiken varvades med att P-O Tureson berättade om hur det gick till då Folkets Hus bildades, samt så läste Klas Johansson upp en gammal tidningsartikel ur Corren där signaturen Thor pratar med de före detta smältsmederna Fritz Strömberg och Arvid Lööke.

Det blev en trivsam och lagom underhållning som avslutning på en trivsam kväll

 

Protokollet

I pdf-format

I word-format

Det går att att ta del av protokollet från årsmötet. Klicka ovan för att välja vilket format du vill ha protokollet i. Pdf-format är normalt smidigast för att läsa, men det har visat sig krångla i vissa datorer.!

Bilder från årsmötet

Klas Johansson
 

<<---OM KRAFTTAGET     |    STARTSIDA--->>