Klas Johanssons släktforskning

Intresset för att släktforska ökar starkt i Sverige. Inte så konstigt kanske med tanke på den nya tidens möjligheter med framförallt datorer som hjälp i släktforskningsarbetet. Och det är verkligen enormt spännande att dyka ner i förfädernas liv och leverne! Själv började jag med detta en bit in på 2000-talet, och nu har jag fått ihop ett imponerande släktträd (tycker jag själv), och där finns en hel del förfäder som man ju gärna skulle vilja veta ännu mer om...

Genom att klicka här! (eller på bilden ovan), kommer du till mina släktforskningssidor.

Artikel sommaren 2007

Jag skrev sommaren 2007, för Boxholms Orienteringsklubbs räkning, en artikel om  mitt släktforskande. Men artikeln kan du också läsa här genom att klicka här!

 

Artikel vintern 2010

En ny artikel om mitt släktforskande skrev jag till marsnumret 2010 av Boxholms OK:s klubbtidning. Det handlar en del om barnhusbarnet Johan Eric Gustaf Hoffman, morfars morfars far. Det är också en del andra släktforskarfunderingar, samt om hur spännande det kan vara att studera gamla kartor. Den artikeln kan du läsa här!

Klas


Många tidningsurklipp, dokument, kartor med mera ligger som pdf-filer på denna sajt. Du öppnar pdf-filer med programmet Adobe Reader, ett program de flesta har i datorn. Men pdf-filerna krånglar ibland på Krafttaget-sajten och vägrar öppna sig! Varför det är så vet vi egentligen inte, men ett tips är att högerklicka på länken, sedan välja "spara mål som". Då kan filen sparas ner på hårddisken. Klicka sedan på filen så öppnar sig det du vill titta på.

har man en nyare version av internet Explorer tycks filerna öppna sig. Eller om man surfar med Firefox. Därför kan ett tips vara att tanka ner den webbläsaren, installera programmet, och surfa med Firefox!

 

<<--- STARTSIDA|  | OM FÖRENINGEN KRAFTTAGET --->>

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm