ÅRSMÖTE I

 

ägde rum

Måndagen den 7 mars 2016

Klockan 18.00 på Boxholms Bibliotek

Ännu ett årsmöte i Föreningen Krafttaget har genomförts och för tredje året i rad var platsen på Boxholms bibliotek. Den platsen känns betydligt mer trivsam än under räddningstjänsten och vi har gått om plats, och behöver därför inte oroa oss för att det ska bli trångt.

Föreningen Krafttagets grupp på Facebook närmar sig 600 medlemmar, men intresset för att gå på ett årsmöte är svagt. För två år sedan dök 29 medlemmar upp på årsmötet, förra året var vi 25 personer. Jag trodde därför att ungefär lika många skulle komma i år, men endast 18 personer dök upp. Det var ju mindre än vad vi hade förväntat oss, men ett årsmöte blev det ju ändå, och vi som var på biblioteket denna kväll hade det riktigt trevligt.

Ordförande Johan Birath dök upp exakt klockan 18.02 och så fort han slagit sig ner på sin plats drog årsmötet igång. Det flöt på utan några större sensationer eller debatt, men det blev ett nyval i styrelsen. Kristina Viktorsson bor numera i Stockholm och valberedningen tyckte att styrelsemedlemmar bör bo på orten eller i varje fall i närheten, och därför Kristina att ersättas. Ny i styrelsen är Kerstin Andersson. Kerstin bor på Enestigen 3, och är granne med undertecknad.

Tor-Erik Kierman hade en synpunkt på verksamhetsberättelsen, nämligen att namnen på styrelsen saknas i den. Detta ska justeras till den arkiverade versionen, och styrelsen ska framgå till kommande verksamhetsberättelser.

Efter mötet bjöd föreningen på fika. Klas Johansson och Ann-Sofie Johansson  hade ordnat med detta. Femtio frallor hade levererats av Konsum, och de hade bretts med smör och försetts med ost. Till detta fanns det fat med paprika och skivad gurka att förse sig av. På grund av det svaga intresset för årsmötet så blev det mycket smörgåsar över, och som de som villa kunde förse sig av och ta med hem.

I annonseringen framgick att Ann-Sofie Johansson skulle prata i samband med årsmötet och så blev det också. Ann-Sofies ämne handlade om England och det faktum att mängder av orter och byar där härstammar från norden och från den tid då vikingarna besökte de brittiska öarna. En inspelning av Ann-Sofie gjordes, så det går att lyssna på henne via länken nedan

 

Protokollet

I pdf-format

I word-format

Protokollet från årsmötet kommer att läggas ut senare!

Bilder från årsmötet

Lyssna på Ann-Sofie Johanssons föredrag från årsmötet (längd: 24.41).

Klas Johansson
 

<<---OM KRAFTTAGET     |    STARTSIDA--->>