ÅRSMÖTE I

 

ägde rum

Onsdagen den 2 mars 2011

Klockan 18.00 i klubblokalen

Föreningens Krafttagets årsmöte 2011 besöktes av 21 medlemmar. Det var exakt lika många som året innan, och ett lagom antal i den ganska trånga lokalen. Vi hade konkurrens av en hel del annat, bland annat en trubadur på biblioteket följt av teaterföreningens årsmöte på biblioteket. Även Vänner Emellan lär ha haft årsmöte denna dagen. Det kanske var bra det, för 21 personer är ganska lagom i vår föreningslokal. Några fler hade säkert fått plats, men någon stor marginal har vi inte. Hade till exempel ett tiotal personer till kommit till årsmötet så hade det blivit riktigt besvärligt, så kanske vi skulle förlägga årsmöten till en lämpligare lokal framöver. Men nu har vi ett år på oss att funder på detta.

Johan Birath lotsade igenom årsmötet på ett smidigt och bra sätt. Valberedningen hade ju gjort ett gott arbete, vilket ju underlättade för Johan. Det var en prestation av valberedningen att skaka fram en ny kassör. Gunilla Sjökvist hade ju bett att få kliva av styrelsen och kassörsjobbet, ett uppdrag som Gunnar Kindberg nu tar över.

Efter mötesförhandlingarna blev det fika. Ostfrallor med gurka och paprika, samt kaka bjöds det på till fikat. Gunilla Kindberg hade ombesörjt detta.

Till fikat bjöds vi på en historisk språklektion av Ann-Sofie Johansson. Det blev ett riktigt trevligt inslag att lyssna på Ann-Sofie efter mötet och till kaffet. Vi tar vårt språk som något självklart, men det har ju utvecklats under en lång följd av år, och påverkats av många andra språk, framförallt tyskan. Och allra mest är nog svenska påverkad av plattyskan, en slags tyska som pratas längs Östersjökusten.

Efter Ann-Sofies föredrag blev det fortsatta diskussioner om vårt språk och dialekter, ingen hade någon brådska hem denna kväll.

 

Protokollet

I word-format

I pdf-format

Det går att att ta del av protokollet från årsmötet. Klicka ovan för att välja vilket format du vill ha protokollet i. Pdf-format är normalt smidigast för att läsa, men det har visat sig krångla i vissa datorer.!

 

Som jag skrev ovan så gick årsmötet snabbt och smidigt. Inga nyval gjordes, utan det var omval rakt igenom. Alltså för de tre styrelserepresentanterna som stod på tur att väljas, revisorer och valberedning.

Bilder från årsmötet

Jag tog lite bilder från årsmötet, klicka på underrubriken för att titta. (läggs in inom kort!)

 

Klas Johansson
 

<<---OM KRAFTTAGET     |    STARTSIDA--->>