På gång i Föreningen Krafttaget!


Söndagsturerna.

Föreningen Krafttaget har sedan vintern 2001-2002 arrangerat Söndagsturer (de första åren kallat Torpturer). En eld tänds på en vacker plats i skogen, och dit är allmänheten välkomna och man kan lyssna på en berättare! En person pratar om ett fritt valt ämne. Planeringen för en ny säsong har inte startat, men eventuellt blir det Söndagsturer även vintern 2017-2018. I så fall tänds den första elden den 26 november.

Information om Söndagstuturerna finns på sidan Torp- och Söndagsturer.


Torpmärkning

Onsdagen den 17 maj

Utmärkning av platser där torp, backstugor, gårdar med mera har legat startade år 1968. En majkväll under 2017 ska ännu en torpmärkning äga rum. Det är dock inga ödetorp som ska skyltas i år, utan en gårdsplats och ett gästgiveri.

Klockan 18.30 samlas vi intill den plats där Ljungby tidigare legat, det vill säga Ljungby gamla tomt. När den skylten kommit på plats så beger vi oss med våra fordon till gården Dala för att sätta upp den andra skylten.

Där ska en skylt sättas där Dala Gästgivaregård har legat.

Ta med matsäck, den intar vi på kullarna efter Dala gästgivaregård när skylten där kommit på plats.

Samling till utmärkningen sker vid Ljungby gamla torp (intill grusvägen som går in ungefär mitt emot Ljungby, åt norr). Vi samlas också vid Parketten klockan 18.15 för gemensam avfärd. Glöm inte matsäck!

 


Facebook

Föreningen Krafttaget finns på Facebook. Gruppen heter där "Föreningen Krafttaget - Vårdar och arbetar för Boxholms historia". Finns du på Facebook rekommenderar vi starkt att du går med där! Gruppen får fler och fler medlemmar. I Krafttagets facebookgrupp diskuterar vi det mesta som rör Boxholms historia.


 

<<--- STARTSIDAN

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm